Galleri Alaoui
Det finns alltid nya upptäckter att göra

Anna-Kajsa Alaoui

När människor ser mina bilder och upplever någonting får jag en bekräftelse att jag lyckats fånga någonting av detta fantastiska och obegripliga, detta ofattbara som virvlar omkring oss och med oss, i oss. Någonting som man försöker förstå sig på, hela tiden.

Anna-Kajsa Alaoui, bosatt i Stockholm och Binnerbäck, Löttorp, här fotograferad under en visning på Strand Hotell i Borgholm.

Jag är heltidsarbetande som bildkonstnär sedan 1984, född i Böda och uppvuxen på Lidingö. Numera bosatt i Stockholm under vintrarna och tillbringar sommarhalvåret på min fastighet i Löttorp, Binnerbäck där jag sedan 2004 har arbetsplats och utställningslokal i Galleri Alaoui.

Min konst spänner över naturen, människor/figurer och nonfigurativt måleri. Ramarna för det möjliga finns i landskapet och jag är mer en uttolkare än en skapare.

Jag har haft mitt galleri öppet sedan starten 2004 och resultatet har varit över förväntan.

Förutom trogna konstintresserade sedan tidigare tillkommer varje år nya glada nyfikna besökare. En del har avsiktligt sökt upp mig, andra stannar till på sin väg med bilen till eller från bad eller ärenden i Löttorp, förvånade att hitta ett Galleri så avsides. Många återkommer och somliga bestämmer sig för en tavla vid fjärde-femte besöket, andra har bestämt sig redan efter tio minuter.